Ofte stilte spørsmål

Spørsmål: Hvordan kommer jeg i gang med å outsource et utviklingsprosjekt? Hvordan fungerer det hos et utviklingsfirma som LiteBreeze India?

Svar: Det første du kan gjøre er å beskrive bakgrunnen for prosjektet ditt og de viktigste kravene. Her kan du se et eksempel på et slikt dokument. Det trenger ikke å være veldig detaljert.

Som neste skritt foreslår vi å ha en videosamtale med deg for å gå gjennom behovene dine, slik at vi kan gi deg en konkret anbefaling for veien framover.

Deretter bestemmer vi oss for en kontraktsmodell: du kan enten ansette et fast utviklingsteam, eller du kan velge en time- og materialpris-kontrakt.

Første skritt er uansett å sende oss en liste over de viktigste kravene til prosjektet ditt. Derfra hjelper vi deg å drive prosjektet framover.

Spørsmål: Kan jeg få en skandinavisk prosjektleder hos LiteBreeze India?

Svar: Ja, LiteBreeze har skandinaviske prosjektledere. En skandinavisk prosjektleder er et godt valg hvis du foretrekker å kommunisere kravene og målene dine på ditt eget språk.

Prosjektlederen kan hjelpe deg å definere kravene dine og foreta overordnede kvalitetskontroller av leveransene fra et skandinavisk perspektiv.

Når det er sagt: Våre indiske prosjektledere har mange års erfaring med å jobbe direkte med skandinaviske kunder. Å jobbe direkte med dem vil gi deg følgende fordeler:

  1. Du unngår et ekstra mellomledd
  2. Det er mer kostnadseffektivt.

Spørsmål: Hva er de ulike kontraktsmodellene for utviklingsprosjekter?

Svar: Vi tilbyr to forskjellige kontraktsmodeller:

  1. En fast kontrakt
  2. En timekontrakt

Vi kaller den faste kontrakten for en dedikert minimumstidskontrakt (Dedicated Minimum Hours, eller DMH). Fordelene med en DMH-kontrakt er:

  1. Du får en lavere timepris, mot at du har en viss oppsigelsestid
  2. Du sikrer langsiktig tilgang på riktig kompetanse for prosjektet ditt
  3. Du har en forutsigbar månedlig kostnad for utviklingen

Mer informasjon om DMH-kontrakter (på engelsk) finner du her.

Fordelene med en timekontrakt er:

  1. Du kan kjøpe så mange eller så få timer du ønsker hver måned. Det kan imidlertid hende du må vente på at riktig kompetanse skal bli tilgjengelig, da du ikke har reservert faste utviklere.
  2. Du kan komme i gang med lav risiko, ettersom du kan stoppe utviklingsprosjektet ditt med umiddelbar virkning.

En lavrisiko måte å komme i gang på, uansett kontraktsmodell, er å starte med en betalt prosjektstudie. Mer informasjon om betalte prosjektstudier (på engelsk) finner du her.