David Claesson, Administrerende direktør

Jeg heter David Claesson, og jeg er administrerende direktør i LiteBreeze i India. Jeg er fra Sverige, men har tilbrakt mesteparten av de siste 17 årene i India. LiteBreeze er nå et team på 65+ ansatte, og mitt hovedansvar er:

  • Å rekruttere de beste utviklerne vi kan finne. Jeg ansetter rundt 1% av søkerne. Vi er meget selektive.

  • Å lære opp og coache ansatte for å sikre høy servicekvalitet, brukervennlige web- og mobilapplikasjoner, og ren, skalerbar kode.

  • Å være den kulturelle broen mellom våre vestlige kunder og våre talentfulle indiske utviklingsteam.

  • Å utvikle effektive rutiner og systemer som lar ansatte fokusere på å levere programvaretjenester av høy kvalitet til en rimelig pris.

  • Å lede og ivareta våre beste talenter, lytte til deres behov og sørge for at vi tilbyr topptalentene det de trenger for å trives hos LiteBreeze.

Vårt rekrutteringsteam og jeg har designet en streng og selektiv rekrutteringsprosess for å matche de høye forventningene til våre vestlige kunder.

Jeg tar personlig alle ansettelsesbeslutninger i India. Kommunikasjon og tjenestekvalitet er viktige faktorer ved ansettelse.

Våre kunders representanter er ofte IT-spesialister, arkitekter eller senior prosjektledere, så vi rekrutterer for å matche et høyt forventningsnivå også når det gjelder kodekvalitet.

Du kan lære mer om hva vi gjør for å sikre generell kvalitet her.

Mitt første besøk i India var i 2004, og jeg opprettet da et kontor i Kochi. Kochi (Cochin) er den finansielle hovedstaden i den indiske staten Kerala.

Jeg valgte Kerala fordi staten er kjent for å være Indias kanskje mest utviklede, mest fredelige og høyest utdannede. Kostnadsnivået er lavt, og det er god tilgang til kvalifisert arbeidskraft.

I 2004 eide jeg to nettbaserte virksomheter som jeg hadde grunnlagt i Sverige. Den ene var en webhotellvirksomhet som hadde vokst til 200+ kunder fordelt på 10 dedikerte servere. Den andre var et spillnettsted med over 5000 besøkende daglig. Jeg utviklet selv programvaren og nettstedene som krevdes for mine to virksomheter, ved hjelp av PHP-programmeringsspråket.

Jeg fikk dermed verdifull praktisk erfaring med programmering, som jeg senere har hatt god nytte av ved ansettelsen av talentfulle webutviklere til mitt nye selskap.

Jeg er ikke lenger involvert i den daglige prosjektledelsen, og all prosjektkommunikasjon går gjennom våre talentfulle indiske prosjektledere.

Min tid investeres nå i kvalitetssikring på høyt nivå, ivaretakelse av topptalenter, selektiv rekruttering, coaching, markedsføring og bygging av smarte interne forretningsprosesser og systemer.

Ready to get started?

Our mission is to help your business grow

Get in touch and get started. Leave us a few details and we'll get back to you shortly.

Please click here if you can provide us with just a few more details. This will enable us address your needs better.
By sending you agree to the privacy and cookie policies.